PRESS RELEASE

Centralbryggeriet och restaurang Torn1 går samman i en ny satsning. 

De skapar en ny upplevelsearena i gamla slakthusområdet med fokus på mötet mellan människor, mat & dryckeshantverk. Den nya satsningen görs av tidigare ägarna till Centralbryggeriet och Börslycke Gård. 

Torn 1’s verksamhet kommer att fortsätta som tidigare och Centralbryggeriet flyttar in från den 1:e januari 2022. 

Under hösten tar en helt ny mathantverks- och upplevelsearena form i Linköping.  I lokalerna som totalt omfattar 1 200 kvadratmeter finns även stora eventmöjligheter med plats för upp till 300 sittande gäster i den vackra Tegelsalen. Det nya konceptet skapar en unik mötesplats med tillgängligheten till bryggeriet, tap-room och mat i toppklass. Allt i en miljö som är helt unik och dessutom med närhet till centrala Linköping. 

”Det är en dröm att nu få arbeta tillsammans som engagerade entreprenörer inom mat-, dryckeshantverk och personliga möten. Vi tror att detta blir en av Östergötlands mest intressanta mötesplatser.” förklarar Viktor Hansen, VD i Centralbryggeriet och Jesper Linde VD Börslycke Gård. Jesper Linde kommer leda transformeringen av Torn1 in i den nya verksamheten. 

Aktiebolaget Centralbryggeriet i Linköping är ett mikrobryggeri grundat på östgötaslätten av Viktor & Torbjörn Hansen samt Kenny Johansson. Med en stor kärlek till ölbryggning har vi sedan 2014 haft våra produkter på Systembolaget och dryckesmedvetna restauranger under varumärket Folkes. En hyllning till Linköpingsikonen Folke Filbyter och den bryggerihistoria som finns i Linköping. 

Börslycke Gård AB är en snabbväxande mathantverkare inom kola, marmelad och dressing i Borensberg och omsätter cirka 8 miljoner och har ett 10-tal anställda.  Jesper Linde som är huvudägare i Börslycke Gård har en bred företagarbakgrund och ett flertal bolagsengagemang i olika branscher. 

Tidigare ägare för Torn1 Christian Moborg kommer att vara kvar tills vidare och fortsatt svara för den fantastiska kvaliteten som Torn1 är känd för. 

 

För kontakt

AB Centralbryggeriet i Linköping:
Torbjörn Hansen 
0738-12 11 00
torbjorn@centralbryggeriet.se 

Börslycke Gård AB
Jesper Linde
0701-83 50 08
jesper@borslyckegard.se 

Kontakta oss gärna med frågor!