Folkes Pale Ale

Beskrivning Tillsammans med Folkes Ofiltrerade Lager var denna först ut på marknaden. Den har varit med sedan lanseringsstarten 2:e maj 2014. Vi ville göra en öl som passade bra som både matdryck och sällskapsdryck och det resulterade i denna produkt. Det är en vidareutveckling på den brittiska stilen där vi tillsatt amerikansk humle.

Vi valde att hålla ner på den aromatiska delen humlet kan bidra med så all smak går att återfinna i drycken. Innan vi skickade denna som prov till Systembolaget hade vi redan tryckt upp alkoholhalten som vi mätt upp den till på etiketten, 5,8%, Systembolaget mätte dock i sin tur upp den till 6,3% vilket var precis inom toleransnivån vilket var tur då vi slapp stå och fästa rätt alkoholhalt på ca 11000 flaskor för hand. Till efterföljande batcher korrigerades alkoholhalten och vid nya lanseringar trycker vi alltid upp etiketterna efter att alla kontroller är gjorda.

Alkoholhalt 5,8%

IBU 40

Smakbeskrivning Väl balanserad mellan humlebeskan och maltsötman. Tydliga inslag av blodgrape och ett friskt avslut av citrus.
Serveringstemperatur: Ställ fram den 5-10 minuter från kylskåpet innan servering.

Passar till Fågel, Fläsk, Lamm och som sällskapsdryck.

Egenskaper Beska 3/5, sötma 2/5, fyllighet 3/5 

Ingredienser Vatten, Kornmalt, Humle och Jäst

Allergener Kornmalt