Folkes Röda IPA

Beskrivning Namnet IPA är förkortat från India Pale Ale, en stil som syftar på en välhumlad produkt. Historian bakom namnet som fått starkast fäste härleder till när britterna koloniserade Indien. För att ölet skulle klara sig den långa sträckan till sjöss utan att bli dåligt så tryckte man i stora mängder humle då detta även har en konserverande effekt. Dagens humle är mer modifierad än förr vilket bidrar till, oftast, friskare smaker och dofter som drar åt citrus, apelsin, tropisk frukt mm.

Ipa är även en produkt som ska drickas färsk, då humlearomen börjar ebba ut egentligen från dess att ölet buteljeras så man kan säga att en Ipa är som bäst de första 3 månaderna. För att öka livslängden på vår produkt valde vi en ganska komplex maltbas, då maltbaserad dryck som whisky, stout, porter med fördel går att lagra och blir oftast rundare och behagligare över tid. Så är det även med denna produkt, de första månaderna är den rik på humlearom men över tid lägger sig detta och en annan produkt mognar fram.

 

Alkoholhalt 6,0 %

IBU 53

Smakbeskrivning Tydlig markerad beska och en knäcking maltsötma som infinner si i bakgrunden. Något mustig med inslag av granskott, blodapelsin, grape och tallskog.

Passar till Lamm, Nöt, Vilt och som sällskapsdryck. Serveringstemperatur: Ställ fram den 5-10 minuter från kylskåpet innan servering.

Egenskaper Beska 4/5, sötma 2/5, fyllighet 3/5 

Ingredienser Vatten, Kornmalt, Humle och Jäst.

Allergener Kornmalt