Folkes Fina Pale Ale

Beskrivning Till skillnad från Folkes Pale Ale är detta en något alkoholsvagare produkt där vi fokuserat mer på humlen och dess doft. I slutet av jäsningen har vi torrhumlat ölet vilket innebär att man tillsätter humle under kalla förhållanden vilket då bidrar till mer friska aromer.

Folkes Fina Pale Ale är en uppdaterad och förbättrad version av TapparFinas Pale Ale. TapparFina var en hyllning till Fina Kvist och hennes medarbetare som arbetade i buteljeringslinan på det gamla Centralbryggeriet i början av 1900-talet. Namnet TapparFinas missförstods ofta och det har blivit kallat det mesta men vanligast var ”Tappra Finans” så därav valde vi att ta bort det, putsa på receptet och lansera det pånytt som Folkes Fina Pale Ale där just Fina fortfarande hänvisar till just Fina Kvist. Den är även smaksatt med Indisk koriander som bidrar till att öka friskheten.

 

Alkoholhalt 4,8%

IBU 20

Smakbeskrivning Ölet har en lätt maltkropp och är en väldigt frisk pale ale med tydliga inslag av citrus. ”Gräsklipparöl” har vi fått höra många gånger.

Passar till Fågel, Fläsk och som sällskapsdryck.

Egenskaper Beska 2/5, Sötma 1/5, Fyllighet 3/5

Ingredienser Vatten, Kornmalt, Vetemalt, Havre, Humle, Jäst och Indisk Koriander

Allergener Kornmalt, Vetemalt, Havre